Gayrimenkul Alımı
Almanya’da taşınmaz mal alımı, satımı ve kullanımı konusunda yabancılara yönelik hiçbir yasal sınırlama veya izin koşulu bulunmamaktadır. Ayrıca Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları ile üye olmayan devlet vatandaşları arasında da herhangi bir farklılık gözetilmemektedir. Taşınmaz şahıs üzerine veya Almanyada kurduğu şirket üzerine satın alınabilir.Alıcı ve satıcı arasında Satış sözleşmesi yapılır. Noter Alım veya Satım işlemlerini onayladıktan sonra Taşınmazın bedeli Noterliğin banka hesabına veya belirlediği banka hesabına yatırılır.prosedürler tamamlandıktan sonra Noter Satıcıya bedeli öder veya ödetir ve Satış işlemi tamamlanır.Bu işlemler için Yeminli tercüman hizmeti alınması ve Alıcının pasaportu ile noter onaylı tercümesi yeterlidir.
Gayrimenkul Yönetimi
Talep ettiğiniz takdirde bizden satın almış olduğunuz taşınmazın bakım, onarım, kiracı ilişkileri, yeni kiralama taleplerinin değerlendirilmesi, alınması gerekebilecek mal ve hizmetler gibi tüm taşınmaz yönetimi konularında 1 yıl ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Şirket Kurulumu
Türkiye ya da başka vatandaşı, Almanya’da oturum şartı veya herhangi bir yatırım miktarı sınırlaması olmadan dilediği bir şirket türünü, işletmesini kurabilir, kurulu bir şirketi veya işletmeyi devralabilir, kurulmuş herhangi bir şirkete ortak olabilir. Almanya’da Limited (GmbH), Anonim (AG), Kommadit (KG) e adi şirket (GbR) türlerinin kurulabileceği gibi Türkiye’deki şirketin şubelerini ve ticari temsilciliklerini açabilir. Şirket veya işletmeler en az bir kişi veya birden çok ortak tarafından kurulabilir. Kuruluş işlemlerini kişiler kendileri yapabildikleri gibi Türkiye’den usulüne uygun verdikleri vekâletname ile Almanya’daki Hukuk bürolarından hizmet alabilirler.
Oturum İzni
Almanya’da şirket kuran, kurulu bir şirkete ortak olan veya bir şirketi devralan bir Türk girişimci Schengen girişimci vizesi (Businessvisum) ve/veya girişimci oturumu alabiliyor. Almanya’da iş kurmak için turistik vize veya ticari vize yeterlidir. İstenildiği takdirde Girişimci vizesi için istenilen belgelerin ibrazı ile Türkiye’deki Alman konsolosluklarınca 180 gün içinde 90 gün olarak veriliyor. Oturum başvurusu yapıldıktan sonra yetkili makamlar Alman İkamet Kanunu’nun (Aufenhaltsgesetz) 21. maddesindeki şartların yerine getirilip getirilmediğini kontrol ediyor. Alman İkamet Kanunun 21. maddesinde, yapılacak yatırımın/işin ekonomik bir gereksinimi veya bölgesel bir ihtiyacı karşılıyor olması, yapılacak yatırımın/işin Alman ekonomisine artı bir değer katması ve yapılacak yatırımın sermayesini ya kişinin kendisinin koymasının veya kredi yolu ile temin etmesinin garanti olması şeklinde üç şart aranıyor.
Girişimci Türk vatandaşı bir yatırım ve iş planı (Businessplan), iş konsepti, sermaye ve mali plan, firma profili, tahmini kâr-zarar planı, özgeçmişini gösteren başvuru belgesi hazırlıyor ve sağlık sigortasını belgelendiriyor. Alman yabancılar dairesi bu belgelere göre 21. maddedeki şartları yerine getirilip getirmediği hususunda Alman Sanayi ve Ticaret Odaları’ndan (Industrie-und Handelskammer) görüş sorabiliyor.
Girişimci oturumu için isteyen müteşebbislerden talep edilen Almanya'nın hergangi bir yerinde en az 250 bin Euro’luk yatırım ve en az 5 çalışan istihdamı şartlarının 2012 yılında yapılan kanun değişikliği ile kaldırılsada yapılacak taşınmaz yatırımı halen önemli bir referans sayılıyor.
Oturum işlemlerini Girişimciler kendileride takip edebilir veya uzman hukuk bürolarından hizmet alabilirler.